Informasjon fra styret - september 2022

Tor Magnus Økstad, 1. November 2022


Bryggestyret informerer, september 2022

 

Båter i sjøen i vinter

Styret henstiller til alle som skal ha båten liggende ute i vinter om å begrense tildekking mest mulig for å minimalisere vindfang og støy.

Vær svært nøye med fortøyninger med avlastere. Større båter bør sikres der det er mulig med ekstra moring, eventuelt sikre med eget anker.

 

Båter – strøm

Alle båter som bruker strøm, skal etter vedtaket på årsmøtet, ha målere tilkoblet og betale for forbruket. Avlesning og fakturering vil bli gjort på våren. Bryggesameiet får strømstøtte.

Styret ønsker å få en oversikt over forbruket i sommer, så ber alle sende inn status på sin strømmåler nå.

Det er viktig at dørene på strømsøylene kan lukkes, så de som har målere/kontakter som forhindrer dette, må sørge for at det blir rettet opp.

 

Dugnad

Vi vil takke alle som stilte på årets dugnad, 8. juni. Det ble greit oppmøte og en hyggelig, sosial samling.

Det oppfordres til å ta en sjekk av plassene nå etter sommersesongen og sjekke at det ser ordentlig ut, som det seg hør og bør på så flott sted som Jarlsø. Bl.a. har mange montert fendere på utriggere og bommer som henger og slenger og rester av fortøyningstau henger i vannet.

 

Kjettingbytte                                                                     

I tillegg til fellesdugnaden har styret koordinert en rekke dugnader med noen ‘nøkkelpersoner’ for å skifte ut ødelagte moringer (tærede kjettinger) på pir 3 og 4. Kreative sjeler har funnet løsninger som har gjort at vi selv har kunnet fjerne gamle kjettinger og erstattet disse med kjetting/tau uten å bruk av kostbar kranbåt. En stor takk til noen få, som har spart sameiet for beløp på hundretusen kroner-nivå.

Kjettinger som er erstattet hadde tæret så mye at flere var helt ‘av’. Vi forventer lenger levetid når vi nå har 32 mm nylontau nederst mot moring og 6 m kjetting fra tau og opp til bryggene.

 

Vann på bryggene

Vannet vil være påkoblet på bryggene så lenge som mulig, men vil bli stengt av uten forvarsel når frosten setter inn.

 

Utleie av båtplasser

Styret ønsker å presisere at båtplasser i vårt sameie ikke kan leies ut til personer som ikke bor på øya, eller som vedtektene sier:

Sameieandel kan kun eies av eller leies ut til fysiske eller juridiske personer som har tinglyst hjemmel til fast eiendom (herunder eierseksjon) på Jarlsø.

Husk også å melde utleie til styret:

Overlatelse av bruksrett til andre enn egen husstand skal forelegges sameiets styre for godkjenning, som ikke kan nektes uten saklig grunn.

 

 

Styret ønsker alle en fortsatt fin høst.

Trond, Lars Roger, Vidar, Tor A og Tor Magnus



Tilbake