Gjestehavna

Velkommen til vår gjestehavn. Våre gjesteplasser er markert med rødt på bildet under. Det er gratis å benytte våre gjesteplasser. Drivstoffpumper finnes på området merket gult på kartet. Tømmestasjon for septik er markert lilla. Kiosk, toaletter og dusj er markert grønnt.

skjermbilde 2022 08 15 kl. 13.29.00

Historikk Gjøvik Båtforening

Foreningen ble stiftet den 3. oktober 1946, etter flere år med ønske om å få til et samlingsted for Gjøviks båteiere. Gjøvik hadde en strand mot Mjøsa som hadde blitt benyttet som en havn for båter allerede fra vikingtiden. I Snorres Sagaer ble Hunnselva ved Gjøvik nevnt som et utskipingssted for kong Sverres langskip som hadde blitt fraktet fra Randsfjorden.
Det skulle gå hele 20 år før arbeidene med å lage det som vi i dag kaller “Gamlehavna” startet. Her hadde den gamle skipsbrygga i Gjøvik ligget i mange år med anløp av Mjøsfergene og Skibladner. De første årene ble det lagt ut bøyer med moringer av ymse slag. Gamlehavna ble bygget for båter beregnet opp mot 23 fot.
Nyhavna ble etablert i forbindelse med de første utsprengninger i Røverdalen (Fjellhallen) under forberedelsene til OL i 1994. Her fikk vi sprengstein som kunne bli benyttet til molo ut mot Mjøsa.
De siste 20 årene har foreningen hatt en rivende utvikling og vi mener vi har fått til en havn som tilfredsstiller behovene til både våre medlemmer og gjester.

Gjesteplasser: Gjøvik Båtforening ønsker alle båtturister velkommen til hava. Gjesteplassene våre er gratis og det er første mann til mølla som gjelder. Gjesteplassene finnes innerst i havna mot serveringssted/klubbhus. 

Spisested: I sesong finnes både kiosk og spisested. Her kan en få kjøpt alt fra is og brus til en bedre middag. 

Toalett: Universell utforming av toalett på bakkeplan i forbindelse med serveringssted/klubbhus. I kjelleren av bygget finnes flere toaletter. 

Fasiliteter
Gjesteplasser
Spisested
Toalett