Rehabilitering av Klubbhuset

Kjetil Anker Stordalen , 21. September 2023


img_7017.jpg

Fra årsmøtet i 2022 ble det vedtatt at vi ikke skulle bygge nytt klubbhus men heller rehabilitere eksisterende. Styret fikk mandatet og en startramme på NOK 600.000.-. Det ble satt ned en prosjektgruppe som består av Kjetil Kristiansen, Per Sortedal og Kjetil Stordalen. 

Vi laget en prioritert liste hvor taket ble punkt nr 1. All råte ble tatt, ny takpapp, sløyfer og lekter samt nye takplater og vindskibord, takrenner og taknedløp. Jobben ble utført av Viking tak og bygg AS. Tilbudet deres var lavest av 3 tilbud, og var på ca NOK 170`. Ukjent tilleggsarbeid ble under NOK 5`. 

Stor lekkasje på badet med vann som flømmet, medførte at renovering av bad ble pri. nr 2. Nok en gang var vi ute og innhentet 3 tilbud, og rørlegger Svein Andersen AS gav oss beste tilbud i samarbeid med Hafsund elektro og Byggmester Max Gill. Denne jobben ble ganske stor og god dugnad fra noen medlemmer bidro til å holde kostnadene nede ettersom vi måtte fjerne betonggulv og endel masser samt strippe tak, vegger, elektrisk og rør. Totalt kostet badet tett opp mot NOK 250`. Det har blitt kjempeflott! Vi fikk ca NOK 25` i erstatning fra forsikring, da badet var 40 år, nærmest defekt og enkel standard, før skaden.

Deler av Leskjlet hvor trillebårene står, ble kledd igjen med vegg for å ha som utstyrsbod. Dette ble gjort på dugnad og har blitt funksjonelt og fint. Kostnaden er ca NOK 50`, men er ikke endel av rehabiliteringsbudsjettet. 

Den tidligere utstyrsboden ved siden av badet skulle bli "hvilerom" for Røde Kors, og vi forsøkte å lage dette på dugnad i sommer, men interessen for dugnadsarbeidet var null. 

Vinduer og dører var i elendig forfatning, og nye ble tegnet og bestilt i mai, men lange ventetider og hyppig bruk av hytta i sommer medførte at vi ventet til 1. september. Da fikk klubbhuset etterisolert vegger mot vest og syd. Nye vinduer rundt hele bygget og verandadøren er flyttet ut mot parkeringen (som dere ser på bildet). Det er tenkt å lage stor fin platting mot vest og syd. Grunnmyr er nå tettet mot mus og rotter.  De 4 store nye vinduene gir god utsikt over havna fra klubbhuset. Når vi da hadde håndverkere på plassen så fikk vi laget "hvilerommet" også. Jobben ble utført av 3hus bygg AS etter å ha forespurt 4-5 byggfirmaer, hvor flere ikke svarte oss. Vi fikk 3 svar og valgte de som var rimeligst (og vi hadde gode referanser på). Pr 21 september har vi ikke fått inn alle fakturaer, men vi anslår ca NOK 220`. 

Til dere som har regnet sammen underveis, så er budsjettet brukt opp, og vi er klare for å be årsmøte gi oss noe mer for å ferdigstille. 

Følgende er på prioritetslista:

Hovedrom - Male tak, utforing av vinduer og dører, ny kMDF-panel på vegger og forsterke gulv + laminat. Nytt elektrisk. Nytt kjøkken med hvitevarer. 

Gang - utforing av den nye inngansdøra og MDF-på vegger. Male vegger etc. ( innertaket er lagt nytt). Elektrisk og lys. 

Teknisk rom - Lage arkivrom, lage skap rundt datautstyr, nytt innertak, kle vegger og legge nytt gulv samt foringer rundt vindu.

Terrasse - etablere terrasse mot syd og vest. Utelys og fiks av elektrisk.

Utvendig - Male hele klubbhuset. (Farge er ikke besluttet).

Vi tenker å få gjort mye av dette på dugnad slik at kostnadene holdes så lave vi kan klare. 

 

 Tilbake