Status - Flomsituasjonen på Stange båtforening båthavn pr. 10. august 2023.

Terje Bjørnstad, 10. August 2023


20230810_175827

Det er som alle har fått med seg flom og vannstand i mjøsa er nå i kveld på cå 6,65 meter / 124,64 meter over havet. Tidligere i dag var prognosen at vannstand ville nå toppen på ca 7,30 meter på Lørdag. I ettermiddag 10 august 2023 er prognosene endret til 7,60 meter som vil føre til vann i vaktbua og bod! (litt under flomhøyde i 1995)

Styret har vurdert sivasjonen og koblet ut vann og strøm. Flyttet opp inventar i vaktbod og bu til ca 1 meter og kjørt noe til eksternt lager,  justert flytebrygger til høyeste nivå, løftet duk på lavoen og sikret ned vi rår over pr. dags dato.

Båtforerening har ingen erfaring med nåværende bryggeanlegg fra vannstand over 7 meter.  Hva som skjer når vannstand kommer over dette nivå, er umulig å si noe om sikkert i havn eller parkeringsområde. Dersom vannet kommer over moloene i tilegg til vind er man usikre på utfallet...

Båtforening kan ikke garantere for noe eller gi sikkert svar på om det er trykt eller ikke. Hver båteier må ta ansvar for egen båt og vurder hvilke tiltak som det er mulig å gjøre slik sivasjonen er nå. 

Styret vil utviklingen fortløpende og takke våre medlemmer for meget god dugnadsånd nok en gang.  



Tilbake